Imagine all the people

Imagine all the people

„Imagine all the people” (2015)

teatru-coregrafic de Gigi Căciuleanu

Regie, Coregrafie, Light design & Ilustrație muzicală: Gigi Căciuleanu

Distribuția: Monica Ailiesei, Anca Andronache, Bogdan Aprofirei, Dumitru Buzincu, Maria Cotorobai, Georgiana Dimitrescu, Elvis Gache, Mălin Galan, Kotomi Hoshino, Marian Chirazi, Vlad Mărculescu, Dănuţ Melenciuc, Sarasa Nagamine, Viviana Olaru, Cătălin Pandel, Gabi Roșu, Kurumi Sakamoto, Mizuki Suzuki, Pamela Tănasă, Roxana Trandaf, Bogdan Tuluc, Răzvan Vieriu

Copyright: ghioca.eu – 2020

„În acest spectacol mi-am imaginat un grup de oameni, un eșantion de societate umană în acţiune. Și care altă artă dacă nu cea a mișcării, a dansului, ar fi aptă să pună împreună acești atomi ai societăţii spre a da viaţă unui moment de fizică socială și de alchimie de grup? Putem spune că orice adunare umană este formată din trei module: Individ, Cuplu, Grup. Ca și în cazul organizării materiei vii în Atom, Moleculă, Ţesut organic, o grupare de oameni reprezintă un organism complex alcătuit din elemente simple: indivizi, cupluri, grupuri. Fiecare cu o a sa proprie dinamică, psihologie, poezie și finalmente, filozofie. Și o combinaţie la infinit între acestea: Individul faţă de Grup și vice-versa. Cuplul faţă de Individ și vice-versa. Este tot atât de adevărat pentru niște persoane reunite, spre exemplu, într-un autobuz, pe stradă sau într-o încăpere. Este valabil, deci, și pentru o trupă de teatru sau dans.

Toate acestea pentru o bucată de drum și într-un interval de timp dat. Ca în cazul acestui spectacol spus într-un limbaj care-mi este propriu. Cu felul meu de a vedea, de a gândi și de a face dans. Idei organizate sub forma unui spectacol de teatru coregrafic. În care cele mai mici detalii sunt tot atât de importante ca si marile explozii de energie. Energie de grup în care se conjugă ca într-o orchestraţie cât se poate de minuţioasă energiile fiecăruia dintre cei de pe scenă. Adresându-se nu numai ochiului, ci chiar gândirii și, sper, inimii spectatorului. Mi-aș permite să-l invit pe acesta nu numai să privească, ci să participe cu imaginaţia la soarta fiecărui dans-actor. „Imagine All The People” – precum ne îndeamnă atât de frumos John Lennon…” (Gigi Căciuleanu)